Babylon (2018)

Wat betekent ‘allen voor elkaar, geen strijd maar samenwerking’ in het huidige wereldbeeld? Hoe reageren we met elkaar op de dreiging van polarisatie en het versterken van tegenstellingen in de huidige maatschappij? Hoe reageren we op presidenten als Trump en Poetin? Wat doen de vluchtelingenstromen, ontheemden en aan de andere kant de egocentrische Westerse mentaliteit met ons? Wat betekenen de dreigende milieurampen voor ons? Kan de techniek uit de huidige tijd ons oplossingen bieden of zit het ons juist in de weg? Als de mens te ver gaat kunnen er ook juist weer problemen ontstaan. Zoals in de mythe van de toren van Babylon. Vóór de bouw was er een grote eenheid in taal op de wereld en was communicatie en begrip voor elkaar daardoor relatief eenvoudig. Maar toen greep een hogere macht in en liet ieder zijn eigen taal spreken. De verdeeldheid was geboren.

Regisseur Oscar Wagenmans heeft een scenario geschreven waarin het motto ‘alles voor elkaar, geen strijd maar samenwerking’ op een bijzondere wijze wordt beproefd en de Babylonische spraakverwarring met alle gevolgen van dien omgekeerd wordt. Oud dirigent Gerard Neurink componeerde de muzikale kern van de voorstelling.

De voorstelling zal buiten plaatsvinden op het terrein met de indrukkende beeldengroep van de Hengelose kunstenaar Evert Strobos in de wijk Hasseler Es.

Orkest – Armonia , muziekvereniging Armonia
Regisseur – Oscar Wagenmans
Muzikale leiding – Bert Fransen
Compositie ‘Constructions’ – Gerard Neurink

Donders: Michael de Lange

Dionne: Shaya van den Berg

    Affiche: Maria da Graça Cabral Oliveira de Andrade

    Plaats een reactie